Triumfen i Tyrkia

Sjokkerte Europa: Del 1

MOLDE GA TYRKISK PEPPER

Det skrev Dagbladet på førstesiden etter at Daniel & Co hadde overasket hele fotball-Europa. Og lovprisningen fortsatte på sportssidene: «Ruben Gabrielsen trodde knapt det han så i bragden mot Fenerbahce. Tommy Høiland lobbet inn Moldes første scoring på straffe og stilnet 50 000 tyrkere. Og Tommy var klar i sin tale etter det elegante straffemålet: - Når du er på en så stor og fin stadion mot en klubb som Fenerbahce, må du ta fram litt artisteri og kjøre «en Panenka».

Når du er på en så stor og fin stadion mot en klubb som Fenerbahce, må du ta fram litt artisteri og kjøre «en Panenka»

— Tommy Høiland

Dette er den kjekkeste kampen jeg har spilt i mitt liv. Har du sett på maken for en arroganse og eleganse, utbrøt en sjokkert Max-kommentator Frode Marti på direkten.

Hjemmelaget utlignet tre minutter før pause, men så var det slutt for tyrkerne. Dagbladets utsendte så at Molde brukte første del av andre omgang på å kjøre fullstendig over storfavorittene som sto med utrolige 33 seire og bare ett tap på sine foregående 40 hjemmekamper.

Først fant Høiland som kanskje aldri har spilt en bedre kamp, Mohamed «MOI» Elyounoussi med et «Beckham»-innlegg som sarpingen stupheadet i mål etter 53 minutter. Så økte Martin Linnes med et soloraid som endte med at høyrebacken dro seg innover i banen og banket ballen i mål fra om lag 20 meter midtveis i omgangen.

NTB Scanpix
NTB Scanpix

På stillingen 3-1 til MFK gikk hjemmelaget supportere over fra å hylle laget sitt til å applaudere Moldespillerne. Dagbladet roste Daniel Berg Hestad for hans innsats og for hans eminente ballforståelse. Og kapteinen var fornøyd: - Det er kanskje den største prestasjonen Molde har gjort noensinne. Vi jobbet livet av oss. Jeg er stolt av at vi spiller opp mot vårt beste når vi må.

Det er kanskje den største prestasjonen Molde har gjort noensinne. Vi jobbet livet av oss. Jeg er stolt av at vi spiller opp mot vårt beste når vi må.

— Daniel Berg Hestad

VG spanderte hele forsiden på sportsbilaget på «TRIUMFEN I TYRKIA.» Og så fulgte avisen opp med en dobbeltside om Molde FK inne i sportsbilaget. Prestasjonen i Tyrkia ble sammenlignet med da Molde sammen med Rosenborg kvalifiserte seg til gruppespillet i Champions League i 1999 etter 1-1 i bortekamp mot Mallorca. Daniel var med også den gangen, og han hadde dette å si om sammenligningen: - Det er vanskelig å si hva som er størst. Mallorca ga oss Champions League, og det er vanskelig å slå den. Men dette er en minst like sterk prestasjon.

-Ikke bare vant Molde, men de vant også fortjent etter tre scoringer som alle kan rammes inn og henges på veggen, skrev Martin Brøste i Romsdals Budstikke. Han var imponert over innsatsen, og han likte måten Høiland tok straffesparket på mens 50 000 tyrkere brølte for å forstyrre ham. Rogalendingen var frekk nok til å chippe ballen elegant midt i mål, mens målvakt Fabiano slengte seg mot høyre.

Del 1 av "Sjokkerte Europa".

Fenerbache - Molde FK 1-3. Foto: NTB Scanpix
Fenerbache - Molde FK 1-3. Foto: NTB Scanpix

Annonse fra Eliteserien: